Humber Hawk 1957 MOOTTORI

Nyt päästään kopin kimppuun. Kone nousi jo pois ja nyt päästään tutkimaan mitä kopan sisältä löytyy.

Taas tapahtuu jotain. Piti olla pari päivää työreissulla niin hommat oli seis

Humber Hawk
Humber on ollut aikoinaan lähes luxus auto jota ovat käyttäneet britti impeeriumin silmää tekevät. Miksi moisia luxus vaunuja on tuotu Suomeen? Pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä että oli hyvä etten määritellyt od:lla muuta kuin että juhannukseksi ajoon "pienellä varauksella". Alkaa löytyä hieman enemmän hommaa kuin kuvittelin ja nää työ jutskat sekoittaa pakkaa vielä lisää. Tämän projektin osalta on tullut fiilis että tehdään kerrankin kerralla valmista. Raf977 alusta jäi hieman puolitiehen niin nyt kerralla rungot sun muut putsataan ja fiksataan ja maalataan. Korin yläosahan on ok eikä vaadi muuta kuin ruostehilseen jota ei juurikaan ole putsauksen ja ruostesuoja maalit päälle. Korin pikku sopukat putsataan ja laitetaan kuntoon. Näitä Humber Hawk autoja on toki Suomessa ja muutama rekisterissä joten ei ole silla harvinaisuus. ONNEKSI.
Höpötys sikseen! Korin purku oli oikein mielenkiintoista sillä lähes joka pultti mutteri lähti irti ilman väkivaltaa. Ainoa mikä pistää ihmettelemään niin mikä helekatin mittajärjestelmä Briteillä on ollut käytössä kun auto on tehty. On noin 13mm kantaa mihin ei mahdu 1/2" lenkki eikä liioin 13mm lenkki kuin hakkaamalla!!!! 11mm käy sitten pienempiin ok mutta 7/16"löysä. 15mm käy johonkin ja 5/8" ei???? Kierteiden nousuja en oo tarkistanu mutta äkkiä väittäisin että tieheä mm kierre ei UNF. Eikä ainakaan normi millinen nousu.
Kones kones kones kones
Autosta löytyy uskomattomia hienoja yksityiskohtia ja sitten taas oikeaa umpirauta yksinkertaastakin yksinkertaisempaa tekniikkaa. Mulla on monta autoa jossa valoille jalka kytkin mutta Humper menee tässäkin överiksi sillä valokytkimelle on oma POLJIN!!!
Kones Kones Kones Kones
Peri järkevään tapaan näyttäis Britit käyttäneet samoja perusosia useammissa merkeissä. Samat oven kyynärnojat, Lasinpyyhkimien erikoinen kiertyvällä vaijeri/jenka jutksaja jne.
Kones Kones Kones Kones
Kones Talli Talli


Kotisivun alkuun
Edellinen sivu
Seuraava sivu